HAllonmaränger oc persilja

Vetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbarVetekaka med torkade jordgubbar
vete i kaka.MMMN
Kockens kommentar Saftig och knaggande god Typ: Kaka • Kök: Skandinavien • Tillagning: Bakat Foto av: kurisutina 1 2 3 4 5 Bli först med att betygsätta Vetekaka med torkade jordgubbar! Klicka på den stjärna (1-5) som motsvarar det betyg du vill ge. Ingredienser (1 portioner/st.) 2 dl socker 2 st ägg 3 dl gräddmjölk 1 dl flytande margarin 6 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 60 gram torkade,hackade jordgubbar Garnering 1 st vispad ägg pärlsocker Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg. Häll i gräddmjölken och flytande margarinet. Blanda vetemjölet med bakpulvret och jordgubbarna. Häll i smeten och blanda så lite som möjligt. Häll i en smord och bröad form. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda ca 60-70 minuter. Täck med papper efter en stund så att kakan inte bränns. Jag brukar variera kakan med att ta russin, röda körsbär, torkad blåbär, torkad ananas mm. i stället för jordbubbar. Det beror på vad man har hemma. Man kan bara blanda i 1 msk kardemumma för att få smak. Kommentarer till Vetekaka med torkade jordgubbar Skriv en kommentar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0