HAllonmaränger oc persilja















vete i kaka.MMMN
Kockens kommentar Saftig och knaggande god Typ: Kaka • Kök: Skandinavien • Tillagning: Bakat Foto av: kurisutina 1 2 3 4 5 Bli först med att betygsätta Vetekaka med torkade jordgubbar! Klicka på den stjärna (1-5) som motsvarar det betyg du vill ge. Ingredienser (1 portioner/st.) 2 dl socker 2 st ägg 3 dl gräddmjölk 1 dl flytande margarin 6 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 60 gram torkade,hackade jordgubbar Garnering 1 st vispad ägg pärlsocker Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg. Häll i gräddmjölken och flytande margarinet. Blanda vetemjölet med bakpulvret och jordgubbarna. Häll i smeten och blanda så lite som möjligt. Häll i en smord och bröad form. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda ca 60-70 minuter. Täck med papper efter en stund så att kakan inte bränns. Jag brukar variera kakan med att ta russin, röda körsbär, torkad blåbär, torkad ananas mm. i stället för jordbubbar. Det beror på vad man har hemma. Man kan bara blanda i 1 msk kardemumma för att få smak. Kommentarer till Vetekaka med torkade jordgubbar Skriv en kommentar
Kommentarer
Trackback